Softwarecoach

Waarom een softwarecoach inhuren?

Als MKB ondernemer sta je er soms alleen voor. Er moeten keuzes gemaakt worden, maar welke is nu de juiste keuze?

Vooral op IT gebied is veel kennis nodig om goede keuzes te kunnen maken. Voor je gevoel zijn er veel leeuwen en beren op de weg. Voordat je het weet, stap je in een valkuil en keert een beslissing zich later tegen je.

Je vaste leverancier om advies vragen, levert waarschijnlijk een antwoord op dat het beste past bij wat hem uitkomt. Maar is dat ook het beste voor jouw bedrijf?

Soms lig je wel eens wakker van al deze vragen en heb je twijfels of het allemaal wel goed komt. Stel dat de server crasht, is die backup dan wel goed geregeld? En als je de keuze maakt voor een nieuwe server, ga je die investering van € 6.000,- ooit wel terugverdienen? En hoe zit met al die cloud oplossingen? Wordt het daar wel beter van?

En met name op het gebied van software, zoveel keuzes, zoveel mogelijkheden. Moet het een standaard softwarepakket worden? Of toch maatwerk? Of een combinatie van beide?
Iedere leverancier prijst zijn eigen pakket aan en laat de nadelen zoveel mogelijk weg. Wie moet je nu vertrouwen? En hoe houd je het overzicht bij het kiezen tussen de verschillende mogelijkheden?

Of je loopt tegen knelpunten in je bestaande bedrijfssoftware aan en de leverancier zegt dat er niets aan te doen is. Maar jij loopt daar iedere dag toch tegenaan. Dan zou het fijn zijn als er iemand met meer technische bagage meekijkt en onderzoekt of die aanpassing echt niet mogelijk is, en of er wellicht toch een alternatieve oplossing te bedenken is.

Zo zijn er heel veel vragen en nog meer mogelijke antwoorden.

 

Samen sta je sterk

Als je met zoveel vragen zit, is het fijn om te kunnen sparren met een onafhankelijke partner. Iemand die al heel wat jaren meeloopt in het MKB segment en al heel veel dingen goed en fout zag gaan. Iemand die snel snapt waar de kern van het probleem zit, en ook een stevige boom met je leveranciers kan opzetten. Die door kritisch doorvragen mogelijke knelpunten snel in beeld krijgt.

Ik ben Jan Rutger Voorhorst. Naast eigenaar van Conneo Software (en daarbinnen part-time software ontwikkelaar), ben ik beschikbaar als zelfstandig adviseur en sparring partner. Juist in die rol kan ik mijn vaardigheden en kennis inzetten. Ik heb ruime ervaring in verschillende branches, waaronder drukkerijen, sign- / grootformaat printbedrijven en groothandels.

 

Mijn eigenschappen?

 • Analytisch
 • Snel het hele plaatje in beeld
 • Kritisch, als er een knelpunt in beeld is, laat ik niet los totdat er een oplossing voor gevonden is
 • Empatisch, laagdrempelig en toegankelijk
 • Persoonlijk betrokken
 • Ik ben er van overtuigd dat er altijd een oplossing of work-around te vinden is, ook als iedereen roept dat het niet zo is.

 

Hoe ga ik te werk?

 • Na een telefonische intake, waarin we je vraag bespreken, doe ik een voorstel voor een vervolgtraject.
 • Soms is een gesprek op locatie wenselijk, soms is een telefonische sessie genoeg om te starten.
 • Na een onderzoek en eventueel contacten met leveranciers leg ik mijn bevindingen vast.
 • Daarna bespreken we de uitkomsten en stellen samen een aantal actiepunten vast.
 • Die actiepunten kun je zelf uitvoeren, of worden deels door mij uitgevoerd.
 • Er kan een vervolgafspraak gemaakt worden, om het proces te borgen. Dat zorgt voor druk om de taken ook op te pakken.

 

Maak vrijblijvend kennis

Een telefonische intake van 20 minuten is volledig vrijblijvend en gratis. Bel mij gerust op 038 – 2000 154 met je vraag. Of stuur een mail naar info@conneo.nl. Hopelijk kan ik je verder helpen.