Voor het opslaan van gegevens hebben wij een krachtige database ontwikkeld: Conneo Datastore. In deze datastore worden objecten opgeslagen, die onderling met elkaar verbonden kunnen worden. Voor ieder object kan een onbeperkt aantal eigenschappen toegevoegd worden.

Met handige functies als het klonen van objecten (bijv. een Order omzetten naar een Factuur) en het wijzigen van onderlinge relaties zijn wij in staat om met deze standaard software een volledige maatwerkoplossing te leveren.

Hoe de applicatie er ook uit gaat zien, wij hoeven in deze datastore niets te wijzigen, deze is volledig flexibel in te richten.

Grafische weergave

De nieuwste ontwikkeling is het presenteren van de data in grafische vorm. In de afbeelding hierboven is een presentatie gemaakt van een dataset met orders, incl. subobjecten tot drie niveaus diep. Dat betekent dat er zowel orderregels, facturen, en geuploade documenten zichtbaar zijn per order.

Onderstaand een detail uit de bovenstaande afbeelding. De blauwe stip in het midden is een order object. Deze is gelink aan een heel aantal orderregels (geel), en aan een factuur (paars). Deze factuur heeft zelf ook weer orderregels (geel). De orderregels binnen de order zijn gekoppeld aan geuploade printbestanden (groen).

 

2016-11-11_2116

 

Verbanden

Het grote voordeel van een grafische weergave van de data, is dat verbanden direct zichtbaar worden. Zo is in één oogopslag duidelijk hoe de verdeling tussen grote en kleine orders is, of tussen grote en kleine klanten.

In een volgende versie maken wij het mogelijk om binnen deze grafische weergave te navigeren. Dan klik je eenvoudig door van een order naar de bijbehorende klant. Van deze klant door naar de contactpersonen, etc.

Een niet alledaagse benadering van bedrijfsinformatie, maar volgens ons wel een heel krachtige tool om veel meer informatie uit alle opgeslagen gegevens te halen.