Dit jaar keek ik voor het eerst naar Heel Holland Bakt. 
Een enorm succes op de Nederlandse televisie. Ik vroeg mij af hoe het komt dat zoveel mensen willen kijken naar een aantal kandidaten die iedere week de mooiste baksels fabriceren.
Is het een hang naar het knusse en huiselijke? Of is het alleen al het proces van het bakken dat mensen boeit? De interactie tussen de kandidaten?

Net als bij veel andere kijkers heeft het ook mij gestimuleerd om meer in de keuken aan de slag te gaan.
De magie om met eenvoudige basisingrediënten telkens weer een andere lekker product te maken is aanstekelijk. 
Het afwerken van het recept en het geconcentreerd en ongestoord bezig zijn werken ontspannend.

Zo was ik vrijdag bezig met het bakken van een appel-notentaart. Ik was in gedachten verzonken en zag een aantal parallellen met het werk dat wij bij Conneo Software doen.

De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan de ontwikkeling van een aantal basisingrediënten. Bijvoorbeeld Conneo Datastore voor het gestandaardiseerd opslaan van allerlei soorten gegevens.
Of Conneo Flow voor het genereren van webapplicaties volgens een vaste werkwijze. Of onze API module om op een standaard manier gegevens beschikbaar te stellen aan de buitenwereld.
En zo zijn er nog meer te noemen.

Bij ieder project stellen wij een recept samen voor die oplossing waar de klant behoefte aan heeft en die zijn bedrijf op een hoger plan tilt. 
De ene keer is de uitkomst een rapportagemodule. De andere keer een koppeling met een klantsysteem. Of een online bestelportaal voor vaste klanten. Of een planningmodule.

Telkens bouwen wij dat op vanuit onze basisingrediënten. 

Die gestandaardiseerde werkwijze geeft rust. Zorgt voor een degelijke basis in ons werk. En waar de grens van de standaard is bereikt, zetten we net een een stap verder met maatwerksoftware om het perfecte resultaat te bereiken.

Wil je meer weten over onze aanpak? Heb je een vraag met betrekking tot automatisering? Heb je het gevoel dat je huidige leverancier niet voldoende grip heeft op de materie?
Zoek je een maatwerkoplossing die gebaseerd is op standaard componenten? Of wil je gewoon eens bij een andere software ontwikkelaar in de keuken kijken?

Plan dan eens een belafspraak met mij in. Ik denk graag met je mee. Dat kost niets, maar levert ons beiden in ieder geval een leuk gesprek en nieuwe inzichten op.

Jan Rutger Voorhorst